Az akciósorozathoz csatlakozó médiaszemélyek, Kandász Andrea és Badár Sándor a budapesti Than Károly Ökoiskola tanulóinak figyelmét hívták fel a vasút tisztaságának fontosságára. A felvilágosító órán mintegy 100 diák vett részt a játékos és humoros hangulatú foglalkozáson. A kampány – amelynek idei utolsó eleme volt ez az esemény – célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a vasút tisztaságának megőrzése közös ügy.

Az osztályfőnöki órán elsőként Kandász Andrea ismertette a kampány részleteit. A neves riporter néhány személyes történetet is elmesélt, ezzel is alátámasztva a vasúttársaság „Tisztán robogjunk!”, elnevezésű kampányának célját. Badár Sándor humorista a stand-up comedy műfaját idéző szerepléssel figyelmeztette a nebulókat a graffitizés által okozott károkra. Saját vasutas múltjából származó élménybeszámolói segítségével bemutatta milyen fontos, hogy az utasok is megfelelően vigyázzanak a vasút tisztaságára.

A jelenség komoly problémát okoz a MÁV számára, hiszen a nehezen takarítható, graffitivel elcsúfított valamint megrongált vonatok, utasforgalmi és vasútüzemi területek állapota, nemcsak az utasok komfortérzetét csökkenti, hanem sokakat távol is tart az utazástól, így jelentős presztízsveszteséget jelent a vasúttársaságoknak. A szennyezések eltakarítása komoly anyagi és emberi erőforrásokat emészt fel.

A MÁV Csoport tavasszal útjára indított kampányának célja, hogy preventív módon hívja fel a lakosság, de leginkább a felnövő generáció figyelmét arra, hogy a rongálás elleni hatékony küzdelem és a vasút tisztaságának megőrzése közös ügy és közös felelősség. A Tisztán robogjunk! akciósorozat 2011-es programjai között szerepelt önkéntes graffiti mentesítési akció, kocsi-tisztítási bemutató, rajzverseny, valamint játékos vetélkedő a Mobilitási Hét Andrássy úti rendezvényein. A program keretében rendhagyó osztályfőnöki órára is sor került már korábban. Ennek során a kampány támogatója, Badár Sándor tartott interaktív foglalkozást, bevonva a gyerekeket a vasúti viselkedések elemzésébe, és a kampány törekvéseibe.