A versenyre két kategóriában – 1-6. és 7-12. évfolyam – nevezhetnek az érdeklődők amatőr vagy profi képekkel, új vagy régebben készült fotókkal. A lényeg, hogy a képen szereplő osztály még most is együtt legyen.

A fotókat 2012. február 15. éjfélig lehet felölteni az osztályfotó verseny alkalmazás oldalán, a http://www.facebook.com/NemzetiTankonyvkiado?sk=app_213595998713602 címen – közölte a felhívás kommunikációjával foglalkozó cég kedden az MTI-vel.

A végeredmény a kapott szavazatok száma alapján alakul ki. Mindkét kategóriában a 3-3 legtöbb szavazatot elérő versenyző és annak osztálya kap nyereményt, amely lehet osztálykirándulás megszervezése, állatkerti vagy vadasparki belépő, IMAX mozijegy a teljes osztály számára, vagy tankönyvcsomag-ajándék.

Amellett, hogy közös játékra invitálja a diákokat és bemutatja nemrég indult Facebook-oldalát, az NTK célja felhívni az iskolák és a pedagógusok figyelmét a közösségi média erősödő befolyására. A hatékony oktatási munkához ugyanis egyre fontosabb, hogy a tanárok ismerjék azokat az eszközöket és felületeket, amelyekkel és amelyeken a diákok a napjaik jelentős részét töltik – olvasható a kiadó közleményében.

(MTI)