A 2011-ben ötödik alkalommal kiadott díjjal az ITS Hungary Egyesület intelligens közlekedési rendszerek és szolgáltatások területén működő tagjainak projektjei közül a legkiválóbbat tüntetik ki évről-évre.

Schváb Zoltán köszöntőjében elmondta: a következő évek európai fejlesztéseit az ITS területén két stratégiai jellegű dokumentum, az Európai Bizottság ITS Intézkedési Terve, valamint az Európai Parlament és a Tanács által elfogadott ITS irányelv határozza majd meg. Az Új Széchenyi Terv stratégiai alapdokumentuma országos program indítását kezdeményezi a korszerű ITS technológiák alkalmazásának elősegítése érdekében.

Az ITS megoldások elterjedése kedvező hatással bír a forgalomszervezésre és a közlekedésbiztonságra: a közlekedés, logisztika gazdasági hatékonyságát növelheti, az utazók gyorsabb és biztonságosabb célba érését teszi lehetővé. A Kiválósági Díj a szakterület hazai vállalkozásainak megerősödéséhez is hozzájárulhat védjegyként, ajánlásként támogatva egy-egy innovatív magyar termék piaci értékesítését – tette hozzá a helyettes államtitkár.

A nyertes pályázó az elismerő oklevél és plakett mellett lehetőséget kapott arra, hogy egy képviselője részt vegyen a június 6. és 9. között Lyonban megrendezendő Európai ITS Kongresszuson.