A pálinkaversenyre, amely a NAV Vám- és Pénzügyőrség támogatását is élvezi, az ország szinte minden pontjáról, sőt még határon túlról is érkeztek nevezések, a fesztiválra pedig több ezer érdeklődőt várnak a vasi községbe – mondta el az MTI-nek csütörtökön Birkás István, a fesztivált szervező Birkás Pálinka Kft. ügyvezető igazgatója.

Színvonalas színpadi produkciókkal, kézművesvásárral, helyi termékek bemutatásával, pálinkakóstolással, családi programokkal várják a vendégeket az eseményre.

A fesztivált V. Németh Zsolt, a Vidékfejlesztési Minisztérium államtitkára, Vasvár korábbi polgármestere nyitja majd meg, aki népzenészként a vasvári Kármentő népzenei együttes tagjaként mint nagybőgős is közreműködik a programban.

A fesztivállal párhuzamosan szintén Győrváron zajlik majd a Nyugat-dunántúli Régió helyi vidékfejlesztési csoportjainak regionális találkozója, amelynek témája a LEADER-program jövője lesz. A szakmai fórumon az érdeklődők kérdéseire szintén a vidékfejlesztési államtitkár válaszol majd.

(MTI)