Fotó: T. Szántó György/Demokrata
Hirdetés

Papp László az MTI-nek nyilatkozva vasárnap éjszaka úgy fogalmazott: „újabb átütő győzelem született, 1998-tól ez a hatodik teljes felhatalmazású győzelem Debrecen esetében”, arra utalva, hogy a Fidesz-KDNP pártszövetség képviselőjelöltjei ezúttal is minden egyéni választókerületben győztek.

Papp László szerint eredményes volt a 2016-ben elindított Új Főnix-terv, amely „gazdaságfejlesztési alapú városfejlesztési stratégia”.

Debrecenben az elmúlt öt esztendőben több mint 6200 új munkahely jött létre, 600 milliárd forintot meghaladó működő tőke érkezett a városba, ami megalapozza Debrecen gazdasági stabilitását és fejlődését.

Debrecen újraválasztott polgármestere szerint a növekvő bevételek lehetővé teszik, a város regionális szerepkörének erősítését.

A következő öt év fontos céljának nevezte, hogy Debrecen gazdasága tovább erősödjön, és fenntartsák azt a folyamatot, hogy „innen a fiatalok már nem elvándorolnak tőlünk nyugatabbra, hanem inkább idejönnek már tanulni is, aztán dolgozni is, ami egy növekvő város képét vetíti előre”.

Papp Lászlóval lapunk augusztusban interjút készített, a linkre kattintva elolvashatják.