A távozó kormányfő ügyészséget ért bírálatával kapcsolatban Kovács Tamás azt mondta: az ügyészségről bárki véleményt mondhat, de ilyen súlyos vádakat, minthogy az ügyészség menti a „Fideszhez kötődő disznóságokat”, csak az fogalmazzon meg, aki állításait bizonyítani is tudja.

Kovács Tamás nemmel válaszolt arra a kérdésre, hogy pereli-e a miniszterelnököt. Szerinte a kormányfő elmondta a véleményét, ő is a magáét, a megalapozatlan tényállításokat pedig vissza kell utasítania.

Hangsúlyozta: maga és az ügyészség is arra törekszik, hogy pártpolitikai befolyástól mentesen tegye a dolgát. Hozzátette: erre hívja fel kollegái figyelmét is a megyei értekezleteken, továbbá arra, hogy „attól még, hogy az ügyész távol tartja magát a politikától, nem biztos, hogy a politika is távol akarja tartani magát az ügyészségtől”.

Kérdésre válaszolva, miszerint nem reagált az ügyészség az Orbán Viktor által a Fidesz hatalomra kerülése esetére kilátásba helyezett elszámoltatásra, a régi ügyek elővételére tett ígéretére, azt mondta: „nem feltételezem, hogy mindezt úgy képzeli el, hogy majd ő mondja meg a legfőbb ügyésznek, hogy mely ügyeket kell elővenni”.

Kovács Tamás beszélt arról is, hogy a móri bűncselekmény nyomozásával kapcsolatban nem is kicsi fiaskó történt, ez kínos ügy, amit nem hagyhatnak feltáratlanul. Mint mondta, amint jogerősen lezárul az ügy, a végére fog járni annak, hol ment félre a nyomozás. Hozzátette: nem felelősöket akar keresni minden áron.

(hirado.hu/Népszabadság)