Az első sorozat első dobója volt Pars, és egy erősen közepes 75,51 méteres kísérlettel kezdett, és mire mind a tizenketten a körbe léptek, ezzel az eredménnyel a harmadik volt: Sydney lengyel olimpiai bajnoka, Szymon Ziolkowski és az orosz Alekszej Zagornyij állt előtte. Másodikra a magyar atléta a védőhálóba csapta a kalapácsot, Peking bajnoka, Primoz Kozmus viszont 79,74 méteres dobással az élre állt. Pars harmadik kísérlete is a érvénytelen volt, így azért is izgulni kellett, hogy az első nyolc tagjaként legyen újabb három lehetősége.

Szerencsére a riválisok sem remekeltek, így a magyar reménység hatodikként folytathatta a kisdöntőben. Negyedikre végre össze is állt a mozgása, és 77,45 méteres dobásával feljött a harmadik helyre. javítani azonban nem tudott, mert utolsó két dobása megint érvénytelen lett, ráadásul az utolsó sorozatban az orosz Zagornyij visszaelőzte, így pars Krisztián végül még a dobogóról is lemaradt.

Győzött Kozmus, aki utolsó két próbálkozására nyolcvan méter fölé jutott – csak érdekességképp: az idei világranglistát Pars 81,43 méterrel vezeti –, előbb 80,15, majd 80,84 méterig jutott, és viszonylag szerény teljesítménnyel is elhódíthatta a világbajnoki címet.

(MR Online)