A közlekedési társaság az Építési és Közlekedési Minisztériummal (ÉKM) az elmúlt évtizedek legjelentősebb tarifareformját hajtja végre, a jegy- és bérlettermékek, valamint a kedvezményrendszer érthetőbbé válik a csaknem 4 millió utas számára – írták.

Hirdetés

A gyermekek, fiatalok, idősek, nyugdíjasok vagy nyugdíjszerű ellátásban részesülők, fogyatékkal vagy tartós betegséggel élők, közalkalmazottak, nagycsaládosok, társadalmi szervezetek, alapítványi dolgozók, magyar igazolvánnyal és magyar hozzátartozói igazolvánnyal rendelkezők, kirándulók, ingázók, alkalmi és csoportosan utazók közül szinte mindenkinek előnyös a változás – jegyezték meg. Hozzátették, a kedvezményekhez nincs többé szükség bonyolult igazolásokra, az új bérletajánlatok a kutyabarátoknak és a biciklivel közlekedőknek is kedveznek.

A közlemény szerint a tarifa- és kedvezményrendszer változását megelőző technikai átállás miatt a csütörtök 22 órától hajnali 3 óráig szünetel a jegyvásárlás a pénztáraknál, az automatáknál, a vonatok fedélzetén, az Elvira felületén és a MÁV-appban. A mobilalkalmazásban frissítés után lehet megvásárolni az új díjtermékeket. A péntektől érvényes rendszerről ujtarifa.hu oldal tájékoztat.

Korábban írtuk