A nemzetbiztonsági adatokon alapuló összeállítás szerint a 4 elfogott férfi önállóan nem tudta volna végrehajtani a támadásokat. Ezt valószínűsíti Fábián Péter, a Top Cop Security ügyvezetője is. Szerinte csak a fegyverek és a terepjárók beszerzése több millió forintba kerülhetett.

Az internetes anyagban az áll: a fegyvereket Cs. István szerezte be, akit a bennfentes információkat tartalmazó irat szerint évekig figyelt a titkosszolgálat. A szoros ellenőrzés meghosszabbítását az első támadás előtt, 2008 májusában állította le az NBH. A Nemzetbiztonsági Hivatal két napja hallgat az összeállításról, és a katonai ügyészség sem nyilatkozik arról, hogy a férfit évekkel ezelőtt valóban beszervezte volna a katonai elhárítás.

A kormányszóvivő a nyilvánosságra került állítólagos titkosszolgálati összeállításról csak annyit mondott: a miniszter vizsgálata még nem zárult le.

– Nem igazán tudom a jelentés tartalmát, így nem is tudom megerősíteni, hogy lezárult volna a vizsgálat. Annyi bizonyos, hogy azt a titkosszolgálatokat felügyelő miniszter kezdeményezte. Ficsor Ádám kezdeményezte továbbá a nemzetbiztonsági bizottság ülését is. Ha jól tudom, a jövő hét elején össze fog ülni a bizottság, ezen az ülésen fog miniszter úr részletest tájékoztatást tartani arról, hogy mi van ebben a jelentésben. Megvárnám ezt a beszámolót, azelőtt érdemben nem érdemes erről beszélgetni – jelentette ki a hírTV-nek szerdán Szollár Domokos kormányszóvivő.

Kerestük az ügyben a Nemzeti Nyomozóirodát is, de egyelőre nem nyilatkoznak arról, hogy a titkosszolgálatok milyen adatokat szolgáltattak a sorozatgyilkosság felderítéséhez.

(hírTV)