A józsefvárosi Vöröskereszt nappali melegedőjének munkatársai arra lettek figyelmesek, hogy egy fekete autó állt meg az épület előtt ebédidőben. A hajléktalanoktól személyigazolványt kértek, adataikat lefénymásolták arra hivatkozva, hogy az egyik egészségpénztár részére toboroznak ügyfeleket. Az adatokért állítólag ezer forintot adtak és politikai jó tanácsot. Az egyik nő feljelentést tett a rendőrségen ismeretlen tettes ellen. Elmondása szerint elhangzott: az MSZP-re kell szavazni. A gyógyszertárak működtetésével foglalkozó társasághoz éppen akkor érkezett a hírTV stábja, amikor a kerületi nyomozók. A cégtől azt állítják nem tőlünk származik a kérdőív.

Komássy a hírTV-től értesült?

– Döbbenten állok az események előtt, azt hittem, hogy normálisan, tisztességesen, a választók érdekében tudunk kampányolni, Józsefváros jövőjéről tudunk beszélni – mondta el a hírTV-nek Kocsis Máté, a Fidesz polgármester-jelöltje.

Az SZDSZ polgármester-jelöltje is értesült az ügyről, ők is választási csalást sejtettek, ezért a kerületi jegyzőhöz fordultak levélben. Takács Gábor szerint nekik nincsen arra szükségük, hogy ilyen fegyverekkel éljenek.

A kerületi szocialisták szerdán nem akartak nyilatkozni. Komássy Ákos – elmondása szerint – a Hír Televízió stábjától értesült az ügyről.

(hírTV)