Azt írták, a környezettudatosságot és a fenntartható városi közlekedést erősítő Európai Mobilitási Héthez szorosan kapcsolódó változatos, elsősorban Duna-parti programok elhalasztását az elmúlt évtized legnagyobb árvize, valamint az árvízi védekezéssel járó embert próbáló feladatok indokolják.

Hirdetés

Kiemelték, hogy a BKK és a Fővárosi Önkormányzat a két hét múlva rendezendő eseményen igyekszik megvalósítani az eredeti programot, ennek keretében kerékpáros-oktatással és tanpályákkal, mobilitási témájú városi sétákkal, családi és gyermekprogramokkal, valamint járműbemutatóval és kiállítással népszerűsítik majd a környezetkímélő, fenntartható közlekedési eszközöket.

Az Európai Mobilitási Hét fővárosi programjai közül időpont-változtatás nélkül megtartják csütörtökön 17.30-kor a Puskin moziban az ingyenes „Miért bringázik Hollandia?” című film vetítését és az előadást. A szervezők egyúttal mindenkit arra kérnek, hogy az árvíz okozta torlódások elkerülése érdekében a közösségi és a kerékpáros közlekedést vegyék igénybe.

A társaság közleményében hangsúlyozták, hogy a BKK, valamint a közlekedési cégek munkatársai folyamatosan azon dolgoznak, hogy az óráról órára változó kedvezőtlen körülmények dacára is zökkenőmentes legyen a fővárosi közösségi közlekedés.

Korábban írtuk

A szakemberek a forgalomszervezés mellett folyamatos figyelmet fordítanak az árhullám elleni védekezésre, valamint az utasok gyors és pontos tájékoztatására is – ismertették, hozzáfűzve, hogy az árvíz miatti lezárások, valamint a közösségi közlekedést érintő változások aktuális helyzete nyomon követhető a bkk.hu/arviz oldalon.