Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Hirdetés

A Friedrich Ebert Stiftung keddi politikai fórumán V. Naszályi Márta, az I. kerület, Soproni Tamás, a VI. kerület, Pikó András, a VIII. kerület, László Imre, a XI. kerület és Őrsi Gergely, a II. kerület polgármestere fejtette ki, milyen intézkedéseket szeretnének végrehajtani.

Ígéretekből nem volt hiány: minden polgármester egyetért abban, hogy az általuk vezetett kerületekben növelni kell a bérlakások számát.

Soproni Tamás (Momentum) arra tett ígéretet, hogy felújítja a VI. kerület összes szociális bérlakását, Őrsi Gergely (MSZP) pedig szolgálati bérlakásokat, továbbá bérkiegészítést ígért a kerületben dolgozó pedagógusoknak és egészségügyi alkalmazottnak.

A dél-budai szuperkórház-beruházást ellehetetleníteni akaró László Imre, Újbuda DK-s polgármestere paradox módon arra adta szavát, hogy jobbá teszi a kerület egészségügyét.

Amikor Soproni Tamás belelendült az ígéretekbe, miszerint önkormányzati keretből felújítják az Andrássy úti házakat is, Pikó András higgadtságra intette a polgármestereket.

– Sokkal óvatosabb vagyok, mint a kollégáim. Mivel nem értek a költségvetéshez, nem tudom, mire van pénz. Nagy ívű tervekkel és határozott elképzelésekkel érkeztem, és most mindenki tőlem várja, hogy megmondjam, mi, merre, hány méter, miközben egy hétig kerestem a férfi WC-t, mire megtaláltam

– fakadt ki Pikó András.

Megnyugtató, hogy Józsefváros polgármestere végül megtalálta a hivatali mosdót, de ezek szerint többet ne várjunk tőle.