Hirdetés

Létrejött az a megállapodás is, amelyben a program sikerre vitelét közösen vállalja a C8 Civilek Józsefvárosért, a Momentum, a DK, a Szikra Mozgalom és az LMP széles választási szövetsége, amely nyitott minden olyan további párt vagy szervezet csatlakozására, amely a Józsefvárost folyamatosan támadó Fidesszel szemben áll

– írta Pikó András józsefvárosi polgármester a közösségi oldalán.

A héten pedig az is kiderült, hogy a Szikra Mozgalom aktivistája törte be a józsefvárosi Fidesz irodájának az ablakát egy vasrúddal.

A Szikrával ellentétben Pikó az ­MSZP-t és a Párbeszéd–Zöldeket nem említi szövetségesként. Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke a történtek ellenére bejelentette, hogy támogatják Pikót, és mindhárom jelenlegi egyéni képviselőt újraindítják Józsefvárosban. Korábban az MSZP kivált Pikó frakciójából, és a frakcióvezető Veres Gábor úgy fogalmazott: 

Pikó folyamatosan fenyegette és zsarolta őket azzal, hogy egzisztenciálisan ellehetetleníti a képviselőket, ha nem szavaznak úgy, ahogy ő szeretné.

A legnagyobb vesztes Erőss Gábor alpolgármester. A Párbeszéd–Zöldek politikusa a helyi önkormányzati lapnak azt mondta: nem lepte meg a polgármester listájáról való lemaradás, mivel egy múlt héten tartott egyeztetés során már tudomást szerzett arról, hogy nem számítanak rá a jövőben.

Korábban írtuk

Csalódottan úgy fogalmazott: „Én, mint a csarnok- és Népszínház-negyed képviselője és a polgármester általános helyettese nem indulhatok abban a körzetben, ahol 2019-ben a legnagyobb szavazataránnyal választottak meg.”

A további részletekről IDE KATTINTVA a Magyar Nemzet honlapján olvashatnak.