Tisztelt Elnök Asszony! Kedves Ibolya! „Politikai Tanúvallomás”-sal kiegészített levelét a mai napon megkaptuk. Levelére az Ön pártjával a polgári kormánykoalícióban szövetséges Fidesz akkori elnökeként válaszolok. Mint ahogyan azzal Elnök Asszony – a polgári kormánykoalíció minisztere valamint egyik pártjának elnöke – is tisztában van, 2001-ben mind nemzetbiztonsági, mind nemzetgazdasági, mind pedig katonai szempontból a legkedvezőbb döntés született a svéd vadászrepülőgépek bérlésével kapcsolatban.

Őszinte örömömre szolgál, hogy Elnök Asszony levele lehetőséget biztosított számomra, hogy korábbi álláspontomat a nyilvánosság előtt ismételten megerősíthettem.

Őszinte tisztelettel: Pokorni Zoltán

—————————————

„Politikai tanúvallomás”

Alulírott, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség 2001 májusa és 2002 júliusa között hivatalban volt elnöke igazolom, hogy az általam vezetett párt, illetve politikusai semmilyen formában – sem közvetve, sem közvetlenül, sem közvetítő cégeken vagy magánszemélyeken keresztül – nem kaptak illegális pénzügyi támogatást a Gripen-vadászgépek beszerzése kapcsán. Az akkori döntést kizárólag szakmai szempontok indokolták. Amennyiben mégis kiderülne, hogy az általam korábban vezetett párt kapott ilyen támogatást, akkor személyes felelősséget vállalok, és azonnali hatállyal lemondok pártvezetői tisztségemről.

Pokorni Zoltán