Fotó: MTI/Soós Lajos
Hirdetés

Puzsér Róbert azt mondta, azt tűzték maguk elé, hogy egy újfajta „ellenzékiségreferenciát” alakítsanak ki, mondván, ők nem a kormány, hanem a rendszer ellenzéke.

Szerinte ahelyett, hogy az ellenzékiek azon versengenek, ki kiált hangosabban diktatúrát, arra van szükség, hogy minél hitelesebb, átfogóbb, komplexebb, árnyaltabb képet sikerüljön alkotni a nemzeti együttműködés rendszeréről.

Magyarországon a választás „egyre kevésbé az országról, a városról szól, egyre inkább a törzsi háborúról” – fogalmazott Puzsér Róbert.

Kérdésre válaszolva kijelentette, biztosan nem alakulnak párttá, mert a megélhetéstől független, meggyőződésen alapuló, „tényleges civilséget” akarnak megvalósítani, ráadásul „ezekből a pártokból semmi jó nem sült ki az elmúlt harminc évben”, csak rombolás.

Saját további pályájáról Puzsér Róbert azt közölte, visszavonul a kulturális térbe, „semmi jelentősége nincs annak”, hány százalékot kap, ha nem választják meg főpolgármesterré. Itt az álomeredmény is csak annyit jelent, hogy milyen magas dobbantóról dobbantunk, ha újraindulunk négy év múlva – fogalmazott.