György István, a fővárosi Fidesz frakcióvezető-helyettese a jelentős vagyonvesztés miatt fordult a hatósághoz, ugyanis a több mint 7 milliárdos beruházásból csupán 25 százalék maradt fővárosi tulajdonban. Magánszemélyeket vontak be a felújításba, ahelyett hogy az önkormányzat vitte volna végig a projektet.

György István szerint valakik megtévesztették a Fővárosi Közgyűlést és a főpolgármestert, amikor azt mondták, hogy csak 25 százalékos önrésszel indulhat el a Széchenyi Tervből a beruházás, holott a pályázat szövegében az szerepelt, hogy minimum 25 százalék kell a megvalósításhoz.

A frakcióvezető úgy fogalmazott: „semmi bajunk nincs a felújítással, nagyon örülünk a luxusszállodának is, csak annak nem örülünk, hogy egy több mint 6 milliárdos hitelfelvételt követően miért alakul ki olyan helyzet, hogy ennek a több mint 7 milliárdot érő projektnek a 75 százaléka magánszemélyek tulajdonába vándorol át”. Hozzátette: „úgy gondoljuk, hogy a fővárosnak lett volna lehetősége ezt a hitelt fölvenni, ebben az esetben a projekt végén 100 százalékban önkormányzati tulajdonban maradt volna a Rác fürdő és a szálloda is”.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. vezérigazgatója szerint az intézmény szerződései rendben vannak. Ferenci Tibor politikai támadásnak nevezte a történteket. A vezérigazgató azt mondta, minden kérést teljesítettek eddig is, minden iratot átadtak, és ebben az esetben is adtak volna tájékoztatást.

(hírTV)