Tollner József pátyi képviselő a pátyi megaberuházást ellenző képviselők egyike, aki személyében vállalta fel, hogy a nyilvánvaló ingatlanpanamának és az egész Zsámbéki-medencét károsító beruházásnak megálljt parancsol. Mint ismeretes, a pátyi lakóparképítés mögött a korábban csalásért és közokirat-hamisításért elítélt, volt pornófilm szereplő szélhámos, Kovács Bence János és az éjszakai szórakozóhelyeiről elhíresült hasonlóan jó pedigréjű Mervó József áll. A beruházást támogató pátyi képviselők a falu érdekei helyett inkább a befektető érdekeit szolgálják ki. Ez a kör támadja Tollner képviselőt, és mivel semmilyen támadási pontot nem találtak, kreáltak egyet.

Ugyanezt a módszert választották néhány hónapja Danóczy Balázs, Telki egykori polgármesterének lejáratására is. A módszer azonos: névtelen szórólap, amelyben családján keresztül támadják a célszemélyt szektás vádakat megfogalmazva. A szórólapon megfogalmazott rágalmakat interneten is terjesztik. Mint az már nyilvános, Danóczy életveszélyes fenyegetés miatt mondott le tisztségéről. Ugyanígy megfenyegettek már többeket, köztük országgyűlési képviselőt is. Tollner képviselő is kapott már fenyegetést.

Danóczy Balázs lemondása után Páty polgármestere elégedetten nyilatkozott a sajtónak, azt állítva, hogy előre megmondta, hogy erre Telki polgármestere „rá fog menni”.

Ahogy Danóczy, úgy most Tollner is rendőrségi feljelentést tett. A két ügy kapcsolatára, az egyforma módszerekre és forgatókönyvre felhívták a hatóságok figyelmét. A fenyegetések és lejáratások szervezett formában zajlanak. Ez súlyosbító körülmény.

A környezetünket rongáló, életminőségünket rontó, törvénytelen ingatlanpanama ellen felszólalókat csak az összetartás, szolidaritás és a nyilvánosság védheti meg.