A Partizánt működtető szervezet, a Partizán Rendszerkritikus Tartalomelőállításért Alapítvány (röviden: Partizán Alapítvány) 2020-as beszámolója alapján a YouTube-csatornát Gulyás Mártonnak és társainak csekély hárommillió forintól sikerült összehozni. A hivatalos beszámolóban nulla forint személyi jellegű ráfordítás szerepelt, az alkalmazottak száma is nulla volt, annak ellenére, hogy az első csoportképeken is közel húszan szerepeltek. A Partizán alapításakor az a hír járta, hogy Gulyásék alkalmazottjai egy osztrák cégnek számláznak, magyarán onnan kaphatták a fizetést, nem az alapítványtól – írja a Tűzfalcsoport.

Hirdetés

Egy bírósági oldalon található irat alapján a Partizán Alapítvány alapítója egy bizonyos Igaz Katalin, aki felügyelőbizottsági tag a Soros György amerikai milliárdos által támogatott Társaság a Szabadságjogokért szervezetnél. Igaz Katalin pedig az osztrák Raiffeisen bank magyarországi fióktelepének audit és felügyelőbizottsági tagja is egy személyben.

A bankárhölgy személye azért is lehet érdekes, mivel a Partizán Alapítvány alapítójaként ő szolgáltatta a kezdőtőkét az alapítvány elindulásához. Tehát egy osztrák bank hazai vezetője alapította azt az alapítványt, amelynek alkalmazottai a Tűzfalcsoport értesülései szerint kezdetekben épp egy osztrák cégnek számláztak.

Nem csak a Partizán, Márki-Zayék is az osztrák DatAdatnak számláztak

A 2022-es országgyűlési választási kampányban a magyarországi baloldalnak szánt külföldi pénzeket az Action for Democracy (A4D) nevű amerikai szervezet gyűjtötte össze, amelyet Karácsony Gergely volt várospolitikai főtanácsadója, egyben Bajnai Gordon korábbi tanácsadója, Korányi Dávid vezet.

Korábban írtuk

A Nemzeti Információs Központ (NIK) 2023. június 26-án közzétett jelentése alapján a külföldi – amerikai és feltehetően svájci pénzek – közel fele, majdnem 1,9 milliárd forint került a DatAdat-cégcsoporthoz, ebből 1,4 milliárdot az Márki-ZayPéter-féle Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) utalt át a DatAdat-csoporthoz.

A teljes cikk IDE kattintva a Magyar Nemzet honlapján érhető el.