Rékasi Zsigmond „Ziggy”, a diáktüntetések vezéralakja ismét látogatást tett a HírTV-ben. Múltkor azzal fenyegetőzött, hogy utcára vonul április 9-én. Most be is váltotta ígéretét. Vasárnapról hétfőre virradóan néhány barátjával kimentek az utcára kormányt buktatni.

Hirdetés
Képernyőfotó: HírTV/Egyenesen

„Többször tölti az éjszakát a rendőrségen, mint otthon” – humorizált Kálmán Olga, akinél Rékasi „Ziggy” Zsigmond lassan Vona Gáborhoz hasonló állandó vendég lesz az Egyenesen című műsorban. Nemsokára talán azzal is viccelődhet, hogy többször tölti az estét a HírTV stúdiójában, mint otthon.

Az aktivista elmondta, hogy az ország „jelentős többsége” felháborodott a választás eredményén. A Fidesz-KDNP győzelmének kihirdetése után nem volt kérdés, hogy utcára kell vonulnia. Elmondása szerint hozzájuk hasonlóan a Gulyás Márton-féle Közös Ország Mozgalom is elégedetlenkedett egyet. Voltak, akik a gyér éjszakai forgalmat akadályozták, de olyanok is, akik gyújtogattak.

Rékasi Zsigmondot – állítása szerint – az igazoltatás egy pontján kipakoltatták a hátizsákjából és a ruházatából, majd a rendőrök meggyanúsították azzal, hogy ő gyújtotta fel a kukákat, holott erre állítólag más csoportok vetemedtek. Ziggy ezzel bekerült a bűnügyi nyilvántartásba, ami megdöbbentette Kálmán Olgát.

Az aktivista szerint vagy ellenállnak, vagy beletörődnek a demokratikus választás eredményébe, vagy elköltöznek külföldre.

„Ha megengedi, szólnék a nézőkhöz” – vetítette előre az ún. negyedik fal áttörését az ifjú aktivista. Kálmán Olga megengedte neki. Miután megtalálta a megfelelő kamerát, belenézett és drámai hangvétellel beszámolt a fejében létező párhuzamos valóságról. Szerinte „hihetetlen nagy a megosztottság”, „kivándorlóország leszünk”, „az utolsó pedig lekapcsolhatja a villanyt”.

Kálmán Olga megható gondolattal zárta a műsort. Szerinte Rékasi Zsigmondból nagyon jófej apuka lesz, és reméli, hogy Magyarországon lesz jófej apuka.

Az interjú megtekinthető a HírTV oldalán.

demokrata.hu