A Hír TV ismét Rékasi Zsigmondot szerepeltette, ezúttal a Privátszféra című műsorban, ahol olyan neves közéleti személyiségek magánéletébe kalauzolja el a nézőket Péterfi Judit, mint Vona Gábor, Gyurcsány Ferenc, vagy …nos, Rékasi Zsigmond. „Nagyon büszke vagyok rá, hogy nyitott szemmel éli az életét” – mondta az aktivista-költő édesapja, Rékasi Károly színművész.

Hirdetés
Képernyőfotó: HírTV/Egyenesen

A Privátszféra pénteki adásában a Rékasi család lakásába is bebocsátást nyertek a nézők, akik szemügyre vehették a lelkes aktivista megújult hajszerkezetét. A vörös-fekete kockás ing épp olyan elmaradhatatlan kellék, mint az önsajnáltatás: ismét szóba került a választás éjszakája, amit a Rékasi-fiú a rendőrségen töltött. Ám ez a megfélemlítés-hadjáratnak csupán az első eleme volt… Rékasi Zsigmond elmondta, hogy a kormány letörölte az „összes” Facebook-profilját. (A kormány azonban nem járt el kellő alapossággal, hiszen az az egy profil, amelyen megjelent Magyarországot gyalázó bejegyzése, még mindig elérhető.)

Az alákérdezés mestere, Péterfi Judit nem volt rest az aktivista szájába adni a szavakat. Ziggy elmondta, hogy „az emberek hihetetlenül félnek”, ugyanis az ismerősei már visszaköszönni sem mernek neki az utcán. Péterfi Juditban az aktivista öltözködése is fontos kérdéseket vetett fel. Kiderült, hogy az oldalán láncot hordó fiú az egyik (láncot tartó) karabinert már leszerelte magáról, mert nem bírta a csípője. Az aktivista a múltjáról is kitálalt: „Eredetileg ecsethajú fiú voltam” – leplezte le korábbi frizuráját. „Aztán hagyományőrző viking lettem” – folytatta.

Rékasi Zsigmond irodalmár oldalát is megismerhettük. Ő ugyanis bátran nevezi magát költőnek, mint mondta, majd felolvasta az egyik művét. Aki késztetést érez, az vasárnap éjjel vagy kedd hajnalban megnézheti a műsor ismétlését.

demokrata.hu