A nyári szünetet követően több mint egy hónap elteltével, a 33. napon meglátogatja a munkahelyét Magyar Péter. A Tisza Párt elnöke és európai parlamenti képviselője szerdán büszkén posztolt a közösségi oldalán egy fotót magáról, amint a bőröndjével indulásra készen áll – írta meg a Magyar Nemzet.

Hirdetés
Fotó: Magyar Péter Facebook-oldala

„Brüsszel, érkezem! Kíváncsi vagyok, hogy a fideszes naplopók, akik a FB-on mindig hiányolnak az Európai Parlamentből, vajon beérnek-e a munkahelyükre holnap”

-fűzte a képhez sajátos stílusában az áradó folyók fenegyereke.

A lap emlékeztet, hogy az EP-kampány során Magyar Péter többször hangoztatta, hogy nem kíván EP-képviselőként dolgozni, mert Magyarországon akar politizálni. Azonban a választásokat követően mégis felvette a mandátumát, ami mentelmi jogot is biztosít számára.

A Magyar Nemzet szerint a mentelmi jog különösen hasznos lehet a politikus számára, mivel június 21-én az Ötkert nevű szórakozóhelyen botrányba keveredett, amelyet követően a rendőrségi és az ügyészségi nyomozást indított az ügyben.

Korábban írtuk

A nyomozás szerint Magyar Péter szóváltásba keveredett egy férfival, aki erről videófelvételt is készített, majd a politikus hirtelen elvette a féri telefonját, amit nem volt hajlandó neki visszaadni, később pedig a telefont a Dunába dobta. A lap szerint Magyar Péter azóta is a mentelmi jog mögé bújik és nem hajlandó lemondani róla, pedig a kampány során még hevesen szorgalmazta a politikusok mentelmi jogának eltörlését, mondván, hogy ő maga sem tart rá igényt, és bármikor kész minden jogi eljárás elé állni.

Az eredeti cikk a Magyar Nemzet oldalán olvasható IDE kattintva.