A gyanú szerint ő volt a csoport fegyverszakértője, beszerzője is, valamint a sofőr. A négyfős csapat vezére a szélsőséges nézeteiről ismert K. Árpád lehetett, aki alapítója és dobosa volt egy debreceni metálzenekarnak. Feltehetően ő követte el a gyilkosságokat – írja a Bors. A nagycsécsi után a következő támadásokat valószínűleg már öccsével, K. Istvánnal ketten követték el, a többiek kiváltak a bandából. A negyedik feltételezett elkövető P. Zsolt, akit az első, galgagyörki támadással gyanúsítottak meg. A négy férfit vasárnap helyezték előzetes letartóztatásba a szökés, elrejtőzés és az eljárás meghiúsításának veszélye miatt.

Egy védett tanú segített megtalálni a cigányok elleni gyilkosságok feltételezett elkövetőit. A Blikk információi szerint a négyfős csapat Kislétán követett el hibát, amely alapján a nyomozók – az FBI-tól kapott elemzőszoftver segítségével – eljutottak egy debreceni szórakozóhelyig, ahol kidobóként dolgoztak a gyanúsítottak. Egyikük itt használta többször azt a mobiltelefont, amivel több támadás idején is telefonált.

A bulvárlap úgy tudja: civil ruhás nyomozók már másfél hete információkat gyűjtöttek a Perényi 1 nevű klubban, ahol egy védelmet kérő tanú több mindent elárult, többek között azt is, hogy a fegyvereket a szórakozóhely faburkolata mögé rejtették. A Blikk úgy tudja: a következő napokban újabb három elfogás várható.

(hírTV)