Siófok polgármestere azt kérte, hogy hétvégi éjszakákon átvezényelt rendőrökkel erősítsék meg a közbiztonságot városában. Lengyel Róbert szerdán az M1 Ma reggel című műsorában elmondta, hogy a megyei rendőrfőkapitányhoz fordult kérésével.

A Somogy megyei hírportál, a Sonline kedden írt arról, hogy a hétvégén egy siófoki szórakozóhely két biztonsági őrét hagyta helyben egy több autóval érkező társaság. A városban terjedő szóbeszéd szerint „újra felbukkantak Siófokon az enyingi romák”. A cikkben felidézték azt is, hogy korábban országos visszhangot váltott ki egy 150-200 fős, zömmel enyingi romákból álló társaság hat évvel ezelőtti, ugyancsak demonstratív célzatú felvonulása a nyáron legforgalmasabb parti korzón, a siófoki Petőfi sétányon.

Lengyel Róbert az M1 műsorában megerősítette, hogy a „városi legenda” szerint egy nagyjából húsz emberből álló társaság érkezett Enyingből Siófokra. Ezért kedden levelet írt a megyei rendőrfőkapitánynak, amelyben azt kérte, hogy a pénteki és szombati éjszakákon odavezényelt rendőrökkel erősítse meg a város közbiztonságát.

– Falkákban járkáló hiénákra Siófokon nincs szükség, távol kell őket tartani – fogalmazott a polgármester, hozzátéve, ismerve a helyi és megyei főkapitányt, nincs kétsége, hogy meg fogják kapni a segítséget.

A polgármester kitért arra is, hogy a településen módosították a lakásrendeletet. A korábbi szabályozás szerint csak szociális célból lehetett önkormányzati lakást kiutalni, most ezt kiegészítették a közérdekű utalással, így az üres önkormányzati lakásokban rendőröket is el tudnak helyezni a jövőben.

Ezen felül a költségvetésben külön pénzösszeget biztosítanak a helyi rendőrség munkájára, eszközbeszerzésére. Folytatják a térfigyelőkamera-rendszer bővítését is, az új kamerák helyét a rendőrség jelöli majd ki – ismertette a Ma reggelben Lengyel Róbert.

MTI