A Tisza Párt elnöke Vogel Evelin Indexnek adott interjúja után illette súlyos vádakkal exbarátnőjét azt állítva, hogy Vogel május óta zsarolja őt és a pártot. Harminc millió forintot akart fenyegetéssel kizsarolni tőle és a párt másik öt tagjától.

Hirdetés

„Miután a zsarolását visszautasítottuk, felvette a kapcsolatot a Fidesz alelnökével Kubatov Gáborral és havi 5 millió forintos és egyéb juttatásokért cserébe elvállalta az indexen megjelent hazug propaganda interjút„ – írta akkor Magyar, hozzátéve, hogy ebben a helyzetben nem tehet mást, mint hogy feljelentést tesz zsarolás bűntette miatt az illetékes hatóságnál.

Az azóta újabb videóval jelentkező Vogel Evelin visszautasította Magyar Péter vádjait, mondván, hogy soha nem zsarolt senkit.

Magyar később az ATV-ben megerősítette, hogy feljelentést tesz és azt is elmondta, hogy állításait öt tanú is alá tudja támasztani.

Korábban írtuk

Azóta azonban Magyar nem beszélt, nem posztolt a feljelentésről, ezért múlt héten a Mandiner megkérdezte a Tisza Pártot, hogy Magyar vagy a párt más tagja fordult-e ezügyben a hatóságokhoz, de nem érkezett válasz. A Fővárosi Főügyészég azt közölte, hogy illetékességi területükön nem azonosítható olyan feljelentés, amelyet európai parlamenti képviselő tett zsarolás gyanújával.

Ha Magyar nem is, de a közérdekű bejelentéseiről ismert Tényi István a nyomozó ügyészséghez fordult és zsarolás, de ami ennél is fontosabb, hamis vád bűntettének gyanújával is bejelentést tett. Utóbbit nyilván Magyar állításaira vonatkoztatva.

A válasz pedig most meg is érkezett, a határozatról Tényi tájékoztatta lapunkat. Eszerint az ügyészség a feljelentést áttette a Budapesti Rendőr-főkapitányságra, amely a feljelentést – bűncselekmény gyanújának hiányában – elutasította.

Az indoklás szerint Tényi – Magyar Péter kijelentéseire alapozott – feljelentésének tartalma alapján konkrét történeti tényállás nem rekonstruálható.

A Tényi Istvánnak küldött rendőrségi határozatból ugyanakkor az alapkérdésre is választ kaptunk: eszerint ugyanis a bűnügyi nyilvántartásokban történt előzménykutatás során azt állapították meg, hogy Magyar Péter nem tett feljelentést zsarolás elkövetése miatt.