A Belügyminisztérium politikai államtitkára országjáró körúton beszélt, ahol a nemzeti konzultációt népszerűsíti, aminek „óriási a tétje” – olvasható a bejegyzésben. „2015 óta 2000 áldozata volt a terrorizmusnak Európában” – hangzott el a videón. A legfiatalabb áldozat féléves volt, a legidősebb 97 éves – tette hozzá a politikus. Jól látszik, hogy Brüsszel ahelyett, hogy megváltoztatná a korábbi migrációpárti álláspontját, „még radikálisabb lépéseket akar tenni a migráció elősegítésére” – közölte.

Hirdetés

Az államtitkár azt mondta: ezért fogadták el a migrációs paktumot is, amely a kvóták szerinti betelepítést és migránsgettók létrehozatalát jelentené.

Arra köteleznék Magyarországot, tette hozzá, hogy Magyarországon bíráljuk el a kérelmek 28,3 százalékát. Ez azt jelentené, hogy „Magyarországon is egy kis Lampedusa alakulna ki”. „Mi erre egyértelműen nemet mondunk” – szögezte le Rétvári Bence, majd hozzátette: arra kérik a magyar polgárokat, hogy a nemzeti konzultációban is erősítsék meg, hogy „a migráció elutasítása, nemcsak a kormány, hanem az egész nemzet álláspontja”.

Korábban írtuk