Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Hirdetés

„Engem mindig lenyűgözött Dávid felkészültsége, gondolkodásmódja. BKK-s korában rendszeresen felkereste a külső kerületek vezetőit, és egyeztetett velük a fejlesztési igényeikről. Ez azóta sem történt meg, a fővárosi vezetőknek a Hungária körútnál véget ér a főváros”

– írta az államtitkár, aki felidézte, hogy az egyik megbeszélésükön felvetetődött egy villamosmegálló peronjának kiszélesítése. Ahogy írta, Vitézy Dávid

„olyan részleteket mondott azonnal, amit mások több órás kutatómunkával sem biztos, hogy össze tudtak volna rakni. Döbbenten hallgattuk.”

Révész Máriusz szerint tévednek azok, akik Vitézy Dávid szemére vetik, hogy „csak” közlekedési szakértő. Dávid elképesztő részletességgel tudja, hogy milyen folyamatok milyen viták, trendek zajlanak a világ nagyvárosaiban, és mindehhez óriási kapcsolatrendszerrel rendelkezik, írta.

Karácsony Gergely és Vitézy Dávid főpolgármester-jelölti vitájáról úgy fogalmazott, hogy aki dolgozott már Dáviddal együtt, annak nem volt kétséges a vita kimenetele. „Mivel felkészültségét nem lehet megkérdőjelezni, ezért Gyurcsány és Karácsony azzal támadja, hogy fideszes pártpolitikus volt.” Holott Vitézy az elmúlt években csak szakpolitikai kérdésekben nyilvánult meg, sokszor a kormány mellett és sokszor a kormány ellen. Személyeskedő pártpolitikai nyilatkozatokat nem nagyon találni tőle.

Korábban írtuk

„Vitézy Dávid megválasztása egy óriási lehetőség Budapestnek. Lehetőség, hogy végre a külső kerületek is részesei legyenek a budapesti fejlesztéseknek, lehetőség, hogy átgondoltan, tervszerűen fejlődjön a főváros, lehetőség, hogy az öncélú pártpolitikai viták visszaszoruljanak a közgyűlésben, lehetőség, hogy a kormánnyal javuljon az együttműködés” – írta Révész Máriusz, aki bejegyzését a következő mondattal zárta:

Vitézy Dávid egy lehetőség, hogy Budapest sokkal gyorsabban fejlődjön.

Egy X Vitézyre, egy X a Fideszre

Szentkirályi Alexandra péntek reggel jelentette be visszalépését a főpolgármesterségért folytatott küzdelemtől. A kormánypárti politikus továbbra is a Fidesz listavezetője. Szentkirályi Alexandra arra biztatja a Fidesz támogatóit, hogy a főpolgármester-választáson Vitézy Dávidra, a fővárosi listás szavazáson pedig a Fideszre voksoljanak.