A politikus hangsúlyozta: 2010-ben Magyarország a saját kezébe vette a sorsát, majd idén nyáron visszafizette az IMF-hitelt, így ma újra független, a „trojka” már nem szólhat bele a családok mindennapjaiba.

Ma Magyarországnak olyan kormánya van, amely kiszélesítette a közteherviselést, bevonva abba a multinacionális cégeket és a bankokat, és nem hajolt meg „szolgai módon” az említett trojkának, mint tette azt korábban a Bajnai-kormány – mondta Rogán Antal.

Szavai szerint azonban a magyarországi baloldali ellenzék az elmúlt napokban ismét nyíltan a bankok és a multik oldalára állt, hiszen – utalt Mesterházy Attila MSZP-elnök és az Együtt-PM szövetséget vezető Bajnai Gordon Reuters-nyilatkozatára – egy 532 milliárd forintos megszorítást jelentettek be, és tartani lehet attól, hogy ezt a pénzt a magyar családoktól vennék el. Ezzel veszélyben forog a gyermekek után járó adókedvezmény és másfél havi nyugdíj, továbbá akár 40 százalékos is lehet a személyi jövedelemadó – hívta fel a figyelmet Rogán Antal. Kiemelte: ennek az útnak a végén a nemzeti függetlenség elveszítése áll, ahol ismét tárt karokkal várna Magyarországra a „trojka”.

„A baloldali sámánok köreiben a múltidézés még tart” – fogalmazott a frakcióvezető, megjegyezve: reméli azonban, hogy a múltnak már vége.

Mindezzel szemben a mostani kabinet adókedvezménnyel segíti a gyermekes családokat, amit tovább bővít, újra három évre emelte a gyes időtartamát, sőt már előkészítés alatt van a gyed extra, megtörték a rezsiárakat és a munkanélküliség növekedés is, és megküzdöttek a devizahitelesekért, amit novemberben újrakezdenek – sorolta Rogán Antal. Hangsúlyozta továbbá, hogy Magyarországot az Európai Parlamentben is megvédték, ahol „üzleti körök érdekeitől vezérelve” igaztalanul támadták.

Beszédében azt is mondta, hogy 2014-ben nem egy ország, hanem egy egész nemzet szavaz Magyarország ügyeiről. „A nemzet újraegyesítését elkezdtük” – jelentette ki a frakcióvezető a határon túli magyarok választójogára utalva.

(MTI)