2008 nyarán azért Galgagyörkön kezdődött el a gyilkosságsorozat, mert a helyi romák elüldözték a településről a Pölöskei családot. Piricse egy szociális támogatásban részesülő roma család visszaélései miatt vált fontossá, ugyanis Rézműves László bár 130 ezer forint segélyt kapott havonta, egyéves gyermeke mégis éhen halt. A családfenntartó italra és játékgépekre költötte az adófizetőktől kapott segély összegét.

Ilyen és ehhez hasonló esetek miatt döntöttek úgy a romagyilkosság-sorozat gyanúsítottjai, hogy figyelemfelkeltő akciókba kezdenek azért, hogy a lakosság figyelmét a hazánkban dúló társadalmi problémákra vezessék. Nem válogattak az eszközökben.

Az egyik gyanúsított, K. István személyesen is összetűzésbe került romákkal. A kilencvenes években ugyanis egy cigány férfi úgy megkéselte, hogy többnapos kórházi ápolásra szorult. P. Zsolt is szélsőséges körökben mozgott, ráadásul egy albérletet bérelt K. Istvánnal. K. Árpád valószínűleg támogatta öccsét. Cs. István bűnsegéd pedig csak a sorozatgyilkosság végén csatlakozhatott a csoporthoz. A halálbrigád tagjait tavaly augusztus 21-én tartóztatta le a hatóság – olvasható a szerdai Magyar Nemzetben, melyből további részleteket is megtudhat.

(hirtv.hu)