Belső feszültségekkel terhelt a sikertelen országgyűlési választás után az LMP, erről számol be Sallai R. Benedek.

Fotók: MTI, szerk.: demokrata.hu


Fotók: MTI, szerk.: demokrata.hu

Fizikai inzultussá vált az LMP korrupcióellenes specialistája, Hadházy Ákos és Sallai R. Benedek közötti ellentét. A verekedést több LMP-s megerősítette.

Az Origo beszámolója rávilágít, hogy az érintettek igen ellentmondásosan nyilatkoztak, hiszen Hadházy szerint „Sallai Titkár Úr rendkívül méltatlanul és helytelenül viselkedett vele szemben”, azonban Sallai azt írta a portálnak, hogy ő „nem tett ilyet”. Ellene fegyelmi eljárás indult, Szél Bernadett pedig felszólította, hogy mondjon le titkári pozíciójáról.

Az Origo úgy tudja, hogy egyre több LMP párttag kezd ráébredi, hogy hiba volt Hadházyt bevenni a pártba, mert vele együtt megjelent Simicska Lajos befolyása is.

Ezek után Sallai R. Benedek hosszabb Facebook-bejegyzésében tálalt ki.

Telefonon hív az egyik cimbora: „nagy a gáz, agyrázkódás, elájulás stb…“. A „fenét…“ hitetlenkedem, ismervén az igazságot, hogy attól, ami történt biztos nem lelték ilyenek ezt a jóravaló korrupcióüldözőt – írja Hadházy kérdéses agyrázkódásával kapcsolatban Sallai.

Majd hozzáteszi:

Hadházy játssza a felrúgott focistát, majd délután már tüntetésen tetszeleg, mert mit számít neki bármi, ha szerepelhet? A politikai közéletet uralják az érték nélküli primadonnák, valós ügyeket nem képviselő exhibicionisták és jól tudom: nem tartozom közéjük, nincs köztük helyem. 

De leszögezi, hogy még Hadházy ellenére az…

LMP-ben egy halom rendes ember van még mindig, akik jót akarnak az országnak és ha a felszínre utat is törnek maguknak a széldettik és hadházyk, ettől még továbbra is egy halom jó ember van ebben a közösségben.

Ezek után Szél Bernadetthez is intéz pár szót:

Tegnap mindenhol lejött: Kassai Dániel fegyelmi tárgyalásán történt az incidens. Mellesleg Ságodi Zoli balatoni visszalépő és Hadházy fegyelmi eljárása is volt. Vajon egyetlen újságíró is megkérdezi Szél Bernadettet, hogy hogy is folyhat fegyelmi eljárás azok ellen, akiket ő úgy kommunikált, hogy „szervezetten„ léptek vissza vele egyeztetve? Érdekel valakit, hogy egy politikus, aki a „lehet más a politika” feliratot aggasztja magára, hogyan hazudik a szemébe a társadalomnak, amikor a politikai érdeke úgy kívánja?

Végül visszatér Hadházyhoz:

Hadházy a fegyelmi eljárása elöl egy megjátszott színdarabba menekült, én meg ostoba módon segítettem neki. Dettin, akitől „lehet más a politika„ elvén pár alkalommal számon kértem a közpénzből létrehozott ruhatárát, a százezres fodrászszámlákat, a 20 milliós őt ünneplő nagygyűlést – és sorolhatnám, most már profi politikusként reagál: él a lehetőséggel, hogy távozzak azonnal a közéletből, mert kezdtek kínosak lenni számára is a kérdések, amiket most véletlenül nem Hadházy kérdez, mert őt is megválogatja, hol lásson visszaéléseket.

Én, az agresszorPolitikai pályám elején kampánynyitón való bocskaiban történő megjelenésem miatt voltam náci, az FM-es…

Gepostet von Sallai Róbert Benedek am Sonntag, 15. April 2018

A teljes cikket az origo.hu oldalon IDE kattintva tekintheti meg.

(origo.hu, demokrata.hu)