Hirdetés

Schiffer András egyebek mellett arról beszélt, egyáltalán nem rendhagyó, ha valaki az Alkotmánybíróság éléről vagy főbírói székből átülve lesz köztársasági elnök. „Bőven volt arra példa számos európai országban, hogy alkotmánybíróság vagy más magas bírói testület vezetője lesz az államfő„ – emlékeztetett.

Az egykori politikus szerint 

Sulyok Tamás kiválasztásával Orbán Viktor tudatosan visszanyúl, ha nem is Sólyom László szellemiségéhez, de ahhoz a karakterhez, amit Sólyom és Mádl Ferenc testesített meg.

„Orbánnak nem kell azzal szembetalálkoznia, hogy Sulyok egy kemény ellensúly lesz, mint Sólyom volt, ez távol áll a habitusától, a karakterétől is, ugyanakkor, ahogy Mádlnak volt egy autonómiája Orbánnal szemben, neki is van” – húzta alá Schiffer András . Hozzátette: akik bírálják a tevékenységét vagy ellenszenveznek vele, azt nem mondhatják azt, hogy ő a Fidesz kitartottja.

„Sulyok Tamás tudomásom szerint nem volt soha egyetlen pártnak se tagja még egy röpke időre sem”

– húzta alá.

Az ügyvéd úgy látja: önmagában az ő megválasztása is üzenet a brüsszeli központ felé, hogy azért ez mégsem egy a diktatúra posványában elsüllyedt ország, hiszen egy, az európai jogot is tudományos szinten művelő, oktató ember, egy alkotmányjogász, az Alkotmánybíróság elnöke lesz az államfő.

A teljes interjút IDE KATTINTVA olvashatják el.

(forrás)

Korábban írtuk