Simicskó István felidézte, Szent István királyunk több mint ezer évvel ezelőtt szigorú, de következetes államférfiként keresztény alapokra helyezte a nomád törzsi gyökerekkel rendelkező fiatal magyar államalakulatot, s ezzel végleg Európa szerves részévé tette Magyarországot, amellyel biztosította nemzetünk fennmaradását.

Hirdetés

„Hazánknak már akkor is a nyugat és a kelet határán kellett megtalálnia a helyét” – írta a frakcióvezető, hozzátéve, hogy Szent Istvánt a Róma püspökétől kapott koronával szentelték fel királlyá, így Magyarország szuverén része lett annak a közösségnek, annak a keresztény Európának, amelyhez ma is tartozik, és az elmúlt ezer évben tartozni akart.

A keresztény gyökereken nyugvó Európa a szuverenitását őrző magyarság természetes létközege – közölte.

Simicskó István kiemelte, történelmünk során Magyarország mindig akkor volt a legsikeresebb, amikor az ország fejlődésében a magyar érdekek meghatározó tényezőként jelentek meg, amikor azonban az ország vezetői idegen érdekek kiszolgálói lettek, szinte kivétel nélkül mindig „rajtavesztettünk”.

Korábban írtuk

„Ezért fontos a szuverenitás, hogy mi dönthessünk a saját sorsunkról. Ez is Szent István öröksége, amelynek megőrzése talán sosem volt olyan fontos, mint most, az egyre inkább kiszámíthatatlanná váló, kihívásokkal teli 21. században, ahol az Európai Unió belső viszályai és a körülöttünk zajló háborúk ránk nehezedő nyomása közepette kell megőriznie hazánknak újra és újra önállóságát és függetlenségét” – írta a frakcióvezető.

Ez csak úgy lehetséges, ha a keresztény alapokat, az állam fundamentumát megerősítjük – mutatott rá. „Az Úr oltalmazza hazánkat mindenkor!” – zárta sorait Simicskó István.