Simicskó István a teljes egészében megújított Petőfi utcai játszótér átadásán úgy fogalmazott, minden olyan közösségi tér fontos, amely lehetőséget biztosít arra, hogy a gyerekek és felnőttek méltó körülmények között találkozhassanak.

Hirdetés

A 2100 lakosú Újszentiván azon települések közé tartozik, amelyek lélekszáma bővül, mivel sokan költöznek ki Szegedről. Ez azt mutatja, a falu élhető, vonzó. A községet polgármesterként irányító Bodó Imre pedig sokat tett az itt lakók életminőségének javításáért – mondta a kereszténydemokrata politikus.

Simicskó István kifejtette, Bodó Imre személyében – aki nyolc éven át képviselőtársa volt az országgyűlésben – kiváló, tisztességes embert ismert meg.

Mihálffy Béla (KDNP) országgyűlési képviselő azt mondta, az európai uniós és önkormányzati választásokat megelőző – nem ritkán a gyűlölködéstől sem mentes – kampány idején nem könnyű a nap mint nap a településükért tenni akarok dolga. Amikor ez a csatazaj elmúlik, tucatjával készülnek el azok a fejlesztések, amelyek az itt élők érdekeit szolgálják.

Korábban írtuk

A képviselő úgy fogalmazott, bízik abban, hogy az újszentivániak bölcsen döntenek, és a település fejlődése folytatódhat tovább.

Bodó Imre (független) polgármester közölte, a Petőfi utcai játszóteret 125 millió forint uniós támogatásból építették teljesen újjá. A korábbi, elavult, az előírásoknak sem megfelelő játszótéren nem voltak a háromévesnél fiatalabbak számára játékok. A fejlesztés során növelték a játékok számát, és a kicsik mellett a játszótér más korosztálynak – az újonnan kialakított drótkötélpálya révén – a tizenéveseknek is kikapcsolódást kínál. A játszótéren egy inkluzív játékot is elhelyeztek, így a mozgásukban korlátozott és épp gyermekek együtt játszhatnak.

A játszótér mellett megújult a közpark is, 1300 növényt ültettek el, így a közösségi tér nemcsak a gyermekek számára lesz találkozási hely, hanem az őket kísérő szülőknek, nagyszülőknek is – mondta a polgármester.