Simicskó István úgy fogalmazott: mi, kereszténydemokraták hisszük, hogy az iskolák tudást és értéket adnak át a fiatal generációk számára. Hozzátette: gyermekeink szellemi és lelki fejlődését egy anyagilag is jobban megbecsült pedagóguskar hatékonyabban tudja elősegíteni.

Hirdetés

A KDNP frakcióvezetője kitért arra is, hogy a köznevelésre ma több mint két és félszer többet fordítanak, mint a 2010 előtti baloldali vezetés. Csaknem ötezer helyszínen mintegy ezermilliárd forintnyi iskolafejlesztési beruházás indult el 2018 óta. Jelenleg 57 új tanuszoda, 87 tornaterem, 44 tanterem, 31 új iskola építése zajlik országszerte – sorolta.

Simicskó István rámutatott, kiemelten kezelik a diákok és családjaik megsegítését is: a családtámogatás rendszerén belül ingyen tankönyvvel, étkeztetéssel, támogatott kirándulásokkal és táborokkal, valamint ingyenes KRESZ- és nyelvvizsga lehetőséggel külön segítik az iskoláztatást.

A szülők terheinek csökkentésére és az iskolakezdés megkönnyítése érdekében idén is hamarabb érkeztek a szeptemberben esedékes családtámogatási ellátások, a gyermekgondozást segítő ellátás, a gyermeknevelési támogatás és a családi pótlék. Az iskolákban tartózkodók biztonságát pedig iskolaőrökkel növeljük – jelezte a kormánypárti politikus.

Korábban írtuk

Simicskó István úgy fogalmazott, bíznak benne, hogy az új tanév mindenki számára sikereket tartogat és mindenhol megvalósulnak Szent II. János Pál pápa szavai: „az iskola nem pusztán a tanulás helye, hanem egy közösség, ahol a szeretet, az együttműködés és a közös értékek megerősítése révén építjük a jövőt.”