BREITBART

Soros Nyílt Társadalom Alapítványa 100.000 dollárt adott egy több „nyitott határ csoport” által létrehozott baltimore-i jogi alapítványnak, hogy képviseljék illegális bevándorlók ügyét és így segítsenek nekik elkerülni a deportálásukat.Diana Morris, a Dél-Kelet Baltimore Nyílt Társadalom Alapítvány igazgatója a Baltimore Sunnak elmondta, az illegális bevándorlók úgy érzik, hogy a Trump-kormány támadja őket. Azt viszont „elfelejtette megemlíteni”, hogy az USA-ból deportálásra váró illegális migránsok hatalmas többsége bűncselekményt követett el, teszi hozzá a jobboldali amerikai hírportál.

Morris egy katolikus plébánián tartott sajtótájékoztatóján úgy nyilatkozott, hogy a migránsok gyerekei „félnek iskolába menni”. „A szülők félnek attól, hogy a gyerekeiket az iskolába vigyék”, tette hozzá.

A jogi képviselői alapítványt eddig Soros támogatta a legtöbb pénzzel.

Jeff Sessions, a Trump-kormány igazságügyi minisztere egy interjúban kijelentette: „az országban illegális tartózkodó minden személyt deportálunk”. Hozzátette, ez elsősorban a bűncselekményt elkövetett migránsokra vonatkozik.

A portál megjegyzi, Soros korábban közismerten támogatott olyan liberális vezetőket, mint Obama volt elnök és Hillary Clinton elnökjelölt.

Lovas István