A Zöld Front Ifjúsági Mozgalom kampánytechnikáról, kampánystratégiáról tanult az elmúlt hónapokban, erről a szervezet maga adott hírt közösségi oldalán – ismerteti a lap.

Hirdetés

A bejegyzésekből kiderül, hogy az elmúlt hónapokban több külföldi rendezvényen is részt vettek Pozsonyban, Krakkóban és Prágában. A „tanulmányi utakon” az NGO olyan előadásokat tartott lengyel, cseh, szlovák és román fiatalok mellett a magyar ifjúsági szervezetnek, mint a közösségi média használata politikai kampányokban vagy a politikai korteshadjáratok tervezése, felépítése, hatékony kommunikációja, amivel a Párbeszéd fiataljai már feltehetően a jövő évi önkormányzati és EP-választásra készülnek.

A belga, ausztrál, amerikai és Soros-pénzből finanszírozott NDI nem első alkalommal mutat ekkora érdeklődést hazánk iránt, tavaly nyáron például a fővárosi Városháza adott otthont a szervezet NGO-workshopjának.

Az eseményről még Kerpel-Fronius Gábor budapesti főpolgármester-helyettes úgy számolt be a Facebookon, hogy

„Nyitott és közösségi várost építünk, ennek pedig egyik legfontosabb pillére a különböző részvételiségi eszközök alkalmazása a városvezetésben, kiemelten a közösségi költségvetésé – erről beszéltem ma az NDI (National Democratic Institute) workshopjának megnyitóján több – elsősorban a régiónkból érkezett – vendég előtt.”

A Magyar Nemzet tavaly augusztusban a Kontra.hu írása alapján számolt be arról, hogy az NDI, amely segített a közösségi költségvetés technikai lebonyolításában, sokkal inkább hasonlítható egy olyan fedőszervezethez, amelyik akkor jelenik meg egy országban, ha ott rossz szándékú emberek zűrzavart akarnak kelteni.

A szervezetet az 1980-as évek elején az amerikai kongresszus hívta életre, működésében elvileg független, valójában azonban az amerikai Demokrata Párthoz, valamint a Liberális Internacionáléhoz kötődik.

A Kontra.hu korábbi beszámolója szerint az amerikai szervezet működési területei között olyan országok sorolhatók fel, mint az 1980-as évek Chiléje, Nicaraguája, illetve Venezuela. A 2000-es évek elejétől pedig megjelentek Ukrajnában is. Mindez arra utalhat, hogy a szervezet nem túl sikeres a demokrácia építésében, hiszen ahol megjelent, ott sokkal inkább a zűrzavar lett úrrá, nem pedig a jogállami normarendszer.

A Magyar Nemzet cikkét ITT olvashatják.

Korábban írtuk