Kósa Lajos szerint George Soros ügynökei szervezik a különböző megmozdulásokat. Erről a Fidesz frakcióvezetője az M1 aktuális csatornának beszélt. 


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Azt mondta, Magyarország egy demokratikus ország, ahol szólás- és gyülekezési szabadság van, ezért bárki tüntethet, aki a megfelelő jogszabályokat betartja és nem agresszív, még akkor is, ha értelmetlen célért teszi. Példaként említette, hogy a CEU-t senki sem akarja bezárni. 
    
Azok a szervezetek és aktivisták szervezik ezeket a tüntetéseket, akiket Soros pénzel, illetve az ő ügynökeiként különböző ügyeket képviselnek – jelentette ki Kósa Lajos. 
    
Hozzátette: George Soros régóta képviseli, hogy Európának évente több millió migránst kellene befogadnia és ehhez fel kellene venni 100 milliárd eurónyi hitelt. „Nyilván tőle, mert ezen jól lehet keresni” – jegyezte meg.
    
Szerinte Soros különböző eszközökkel minden olyan kormány ellen küzd, amelyik a migrációt meg akarja állítani. Európában ennek élharcosai a visegrádi négyek, ezen belül pedig Magyarország – indokolta, hogy a Fidesz álláspontja szerint Soros miért támadja a magyar kormányt. 
    
Azzal összefüggésben, hogy az MSZP a nap folyamán nyújtja be azt az európai mentőcsomagnak nevezett javaslatát, amellyel az ellenzéki párt szerint választ adnak az Európai Parlament határozatának kifogásaira, Kósa Lajos azt mondta: az ügynek „még csak a vádemelési szakában vagyunk, az MSZP már az ítéletet akarja végrehajtani”. Szerinte ezzel még várni kellene, hisz a LIBE jelentése még nem készült el, még nem álltak neki a munkának. Az ellenzéki javaslat elnevezését a Fidesz frakcióvezetője hangzatosnak nevezte, és – mondta – bár Európa számos vonatkozásban reformra szorul, „nem lehet akkora bajban, hogy a szocialisták mentsék meg”.

MTI