A képviselők megértik az önkormányzat fizetési gondjait, de azt nem tudják elfogadni, hogy a szocialista polgármester felveszi a teljes fizetését, úgy hogy az elmúlt 8 hónapban csak hatszor jelent meg testületi ülésen.

– Abszolút magunkra vagyunk utalva. Az előbb tárgyaltunk a költségvetési koncepcióról és felvetődött több képviselő részéről, hogy ilyen fontos döntések meghozatalában miért nem vesz részt a szocialista polgármester – mondta a hírTV-nek Antal István, mindszenti települési képviselő.

A mindszenti önkormányzat több mint 10 millió forinttal tartozik 12 képviselőnek és a társadalmi megbízású alpolgármesternek. Lázár János a térség fideszes országgyűlési képviselője szerint elfogadhatatlan a polgármester eljárása.

– Nettó 300 ezer forintért a polgármester úr nem látja el a hivatalát, nem végzi a munkáját ez meg is látszik. Mindszenten nagyon komoly gazdasági likviditási problémák vannak. Különösképpen kevés pályázati pénzt tudott a település elnyerni. Láthatóan a polgármester úr cserben hagyta a képviselő-testületet és az embereket 300 ezer forintért. Ez egy szocialista divat – mondta a hírTV-nek Lázár János.

Zsótér István polgármester a kistérségi üléseken sem jelenik meg, azonban a megyei közgyűléseken az MSZP-frakcióban aktívan részt vesz. Szerettük volna a városvezetőt is megkérdezni, de ő tegnapi testületi ülésen sem vett részt.

(hírTV)