Fotó: MTI/Balogh Zoltán
Hirdetés

A Karácsony Gergellyel közösen tartott sajtótájékoztatón a felek elmondták: az atlétikai világbajnokságra épülő stadiont leszámítva minden sportberuházás megvalósul a fővárosban. Karácsony hozzátette: a kormány nem tervez külön Budapest-törvényt beterjeszteni – írja a hírportál.

Az Origo tudósításából kiderül: Karácsony és Gajda Péter kispesti polgármester is tartott a Honvéd-szurkolók nyomásgyakorlásától, ezért igent mondott a kispesti futballstadion megépítésére. Karácsony ezen felül rábólintott a kézilabda-stadion megépítésére is – annak ellenére, hogy nem egy multifunkciós csarnokról van szó, csak „fapados” lesz.

Ugyanakkor a fővárosi szuperkórházból ebben a formában nem kér Karácsony, a rendelőintézetekre akarja helyezni a hangsúlyt. Gulyás Gergely jelezte: a rendelőintézetek kapcsán a kerületekkel kell tárgyalni.

Az Origo cikke szerint a Városliget kapcsán Karácsony a Nemzeti Galéria és a Magyar Innováció Háza megépítését nem támogatta, ezzel szemben igent mondott a Néprajzi Múzeumra és a Magyar Zene Házára. Nem zárkózott el, és lehetséges, szimbolikus dolognak tartotta a Regnum Marianum templom régi helyén való újjáépítését.