Kajincz Ibolya 77 éves édesapjával piacra indult Fótról a fővárosba szombat reggel 4 órakor. Az úton Stohl András jött velük szembe terepjárójával, de áttért a szemközti sávba. Nekiütközött a szabályosan közlekedő személygépkocsinak, és elsodorta a mögötte közlekedő járművet is. Az idős férfi súlyos, a másik kocsiban utazó 5 fiatal könnyebb sérülést szenvedett.

A vétlen járművek utasai azt mondják: a színész-műsorvezető kocsijában sörös dobozt, és whiskysüveget is találtak. Stohl András nem várta meg a helyszínen a rendőrséget, és a mentőket, odahívta az élettársát, és annak kocsijával elhajtott. Stohl arra is megkérte a nőt, hogy mondja azt: ő vezette az autót.

Stohl Andrást a lakásáról állította elő a rendőrség, meghallgatták, és vért vettek tőle. A vizsgálat eredményére néhány napot kell várni.

– Őt mint balesetben résztvevő személyt meghallgatták és egyelőre ismeretlen tettes ellen indítottunk eljárást közúti baleset gondatlan okozása miatt. S. Andrást a meghallgatás után hazaengedték kollégáim – mondta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője, Kovács Viktória.

Ha a színész-műsorvezetőt bűnösnek találják, 1 év börtönt is kaphat. Stohl Andrásnak egyébként nem ez volt az első balesete: 2002-ben a 30-as úton karambolozott, akkor is ittasan. A Nemzeti Színház vezetősége közleményben mindössze annyit reagált: sajnálattal értesültek a társulat tagjának balesetéről.

(hírTV)