A nemzeti vagyonkezelő október eleje óta többször hívta személyes találkozóra a King City befektetőit, illetve felajánlotta a cserepartnernek, hogy levélben írja meg álláspontját és ajánlatait – mondta rádiónknak a vagyonkezelő szóvivője. Zichermann Zsolt hozzátette, hogy a határidőig, vagyis ma éjfélig biztosan nem jutnak egyezségre a befektetők képviselőjével, az izraeli-magyar kettős állampolgárságú, Joav Blummal.

„Az egyeztetések a cserepartnerrel a megadott határidőig eredménytelenül zárultak. Így az MNV Zrt. most vizsgálja, hogy milyen további törvényes lépéseket tehet az eredeti állapot helyreállítása érdekében.”

A szóvivő azt mondta, hogy a lehetőségek között szerepel a bírósági per is, de a vagyonkezelő még nem döntötte el, hogy pontosan milyen törvényes lépést tesz. Zichermann Zsolt hozzátette, hogy nem találkoztak a szakértők sem, mert a Központi Nyomozó Főügyészség ehhez nem járult hozzá.

Mint ismert, három szakértő, három különböző értékbecslést készített az elcserélt földekről. A Legfőbb Ügyészség szerint 600 millió forinttal ér többet a sukorói telek, mint a cserébe adott albertirsai és pilisi gyümölcsösök. Az Állami Számvevőszék jelentésében az állt, hogy a telekcsere miatt félmilliárdos kár érte a magyar államot. Ezzel a két véleménnyel szemben a vagyonkezelő szakértője egyenértékűnek találta tavaly nyáron a telkeket.

(Krónika)