Hirdetés

Tordai Bence (Párbeszéd) elmondta, hogy közel száz napja robbant ki a Pegasus-botrány, ami arról szólt, hogy okostelefonok lehallgatását lehetővé tévő kémszoftvert vetettek be magyar állampolgárok ellen. A szoftvert csak terroristák és bűnözők ellen lehetne alkalmazni, de a Fidesz-kormány ártatlan civilek százait, újságírókat, ügyvédeket, tisztességes vállalkozókat, ellenzéki politikusokat, de saját politikusait is megfigyelte vele – mondta. Szerinte a kormány sunnyog az ügyben.

Azt kérdezte a miniszterelnöktől, azért vetették-e be a civilek ellen a Pegasust, hogy megfélemlítsék és megzsarolják őket. Jelenleg is folynak törvénytelen lehallgatások? – kérdezte, jelezve: ha a kormányfő nem válaszol kérdésekre, azt beismerésnek tekinti.

Orbán Viktor emlékeztetett arra, hogy a belügyminiszter részt vett a nemzetbiztonsági bizottság ülésén, és annál többet, amit a miniszter az ülésen elmondott, nem fog tudni mondani. Kijelentette: Magyarországon 2010 óta soha semmilyen jogszabálysértő titkosszolgálati tevékenység nem történt.

A szolgálatoknak nem számít senki foglalkozása. Nem foglalkozás szerint nézik az embereket. Azt nézik, hogy a tevékenység, amit folytatnak – mindegy, hogy valaki püspök vagy utcaseprő – , érinthet-e valamilyen nemzetbiztonsági szempontot – mondta.

Korábban írtuk

Tordai Bence szerint azt a nyilvánvaló hazugságot senki nem veszi komolyan, hogy minden törvényesen történt. Újabb botrányként beszélt arról, hogy Márki-Zay Péter ellenzéki miniszterelnök-jelöltet is megfigyelték.

Orbán Viktor a képviselő által elmondottakat a Gyurcsány-show részének minősítette. Szerinte a képviselő olyanokkal van szövetségben, akik 2010 előtt törvénytelen megfigyeléseket végeztek, lehallgatták az ellenzéki politikusokat és az oroszokat beengedték a magyar titkosszolgálathoz.

Tordai Bence az azonnali kérdések órájának elején nagy mellénnyel élő közvetítésbe kezdett Facebook-oldalán azzal a címmel, hogy Orbán Viktort grillezik:

Fotó: Facebook