Hirdetés

Szabó Tímea (Párbeszéd) arról beszélt, hogy szerinte két Magyarország van, Orbán Viktor miniszterelnöké és a tízmillió magyar állampolgáré. Előbbiben szerinte a miniszterelnök édesapja hatalmas luxusépületet húzhat fel, az igazságügyi államtitkár „bűnözők pénzét fogadja el”, míg utóbbiban a tanárok, a szociális vagy egészségügyi dolgozók nem tudnak megélni a fizetésükből, a fiatalok nem jutnak lakhatáshoz, a daganatos betegeknek pedig hónapokat kell várni egy vizsgálatra.

A politikus azt ígérte: kormányváltás esetén emeli fogják a minimálnyugdíjat, a közalkalmazotti béreket, az élelmiszerek áfáját csökkentik és nem folytatnak gyűlöletkampányt a nők vagy a melegek ellen.

Dömötör Csaba, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára válaszában rámutatott, hogy több mint 7 százalékkal nőtt a magyar gazdaság tavaly. Ez tette lehetővé a baloldal által elvett 13. havi nyugdíj visszaadását és azt, hogy a családosok visszakapják a tavaly befizetett személyi jövedelemadójukat.

A bérek a jelenlegi kormány fennállása alatt több mint 70 százalékkal emelkedtek – idézte fel. Arra is emlékeztetett, hogy az ellenzék sosem szavazta meg az élelmiszerek áfacsökkentését. 

Korábban írtuk

Az ellenzék miniszterelnök-jelöltjéről szólva azt mondta: hozzá hasonló fordulatszámra még senki nem emelte a magyarok sértegetését.