Szanyi Tibor MSZP-s politikus a szocialista párt székházügyeivel kapcsolatban Puch Lászlót, az MSZP volt pénztárnokát és Gyurcsány Ferencet is „gazembernek” nevezte.

Fotó: mti, archív, illusztráció
Fotó: MTI, archív, illusztráció

A PestiSrácok.hu-nak adott interjújában Szanyi Tibor azt mondta: Puch László két székházból is „kipenderítette” az MSZP-t, előbb a Köztársaság térről, majd a Jókai utcából, hogy aztán beköltöztesse oda saját cégeit. Hozzátette: Gyurcsány Ferencet is gazembernek tartja, mert ő adta az ideológiát ahhoz, hogy miért kell eljönni a Köztársaság térről.
    
Azt is kijelentette, hogy személy szerint ő nem akar összefogni a DK elnökével, már 2014-ben is ellenezte. 
    
Arra a kérdésre, hogy sok párttársa megkerülhetetlennek tartja a volt kormányfőt, Szanyi Tibor azt mondta: „ezekkel a bizniszpártokkal, egykori árulókkal nem kívánok összefogni”. Szerinte nem a mostani százalékok összeadásában érdekeltek, hanem „az MSZP százalékainak a megduplázásában”.
    
A szocialista EP-képviselő a Momentum Mozgalomról azt mondta: érdekes hozzáállásnak tartja, hogy „először leszögezem, hogy politikusok ne páváskodjanak körülöttem, majd azon vinnyogok, hogy a pártok, de főleg az MSZP nem segít”. Szerinte az a mozgalom, amely ilyen „ostoba fondorlatokkal” próbálkozik zászlót bontani, nem feltétlenül jelent jót a jövőre nézve és nem vezet jóra, ha egy mozgalom „csuklóból nem korrekt”.

MTI