A vajdasági férfi ma már az egyik tulajdonosa, az Optimismo Kft-nek. A cégnek, amely 19 millió forintot kapott a BKV-tól, ezért a négysoros jelentésért a fénymásolók állapotáról.

Az Optimismo 2007 márciusában számlázott a BKV-nak. Aztán szeptemberben eladták a céget két vajdasági magyarnak.

100 eurót kaptam, tehát ezt azért kaptam, hogy elmentem Pestre, aláírtam, hogy tulajdonosa vagy társtulajdonosa leszek ennek a cégnek – mondta a Híradónak Kiralj Arpad.

Az adás-vételt egy óbudai ügyvédi irodában intézték. Az ügyvédnő emlékszik a szerződésre, de nyilatkozni nem akart. Annyit mondott, ő nem látta, hogy valaki pénzt kapott volna. Kiralj Árpád szerint az Optimismo-t ketten képviselték a tárgyaláson. Valószínűleg a két tulajdonos Gy. Tünde és K. Péter. Az ő korábbi cégük vezeti az Apeh adóslistáját is, hárommilliárddal tartoznak. De ennek a cégnek is két határontúli magyar már a tulajdonosa. Ez volt valaha – legalábbis papíron az irodájuk.

Antal Attila írta alá a szerződést – ezt mondta csütörtökön a BKV kommunikációs igazgatója. A cég szerint a korábbi vezérigazgató senkit nem engedett betekinteni a szerződésbe. Antal Attila – egyebek mellett – a fénymásolós szerződés miatt lett gyanúsított és került házi őrizetbe.

(Híradó)