Az előttünk álló választás példa nélküli, az ország sorsa akár száz évre is eldőlhet és ha Magyarország rosszul dönt, bevándorlóországgá válik – mondta a kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerdai sajtótájékoztatóján Tatabányán, a térség országgyűlési képviselőjével és jelöltjével, Bencsik Jánossal (Fidesz-KDNP) tartott lakossági fóruma előtt.
 

Fotó: MTI, archív, illusztráció


Fotó: MTI, archív, illusztráció

Tuzson Bence hozzátette, a magyar parlamenti pártok közül csak a Fidesz és a KDNP akarja megvédeni az országot. Az ellenzéki pártok hatalomra kerülésük esetén erre nem képesek, „sőt vannak olyan politikai erők, melyeknek kifejezett szándéka, hogy Magyarországot bevándorlóországgá tegyék” – fogalmazott a politikus.
    
Az államtitkár kijelentette, ha Magyarország egyszer bevándorlóországgá vált, attól kezdve többé nem lesz olyan, mint volt. Ezt az állapotot visszafordítani nem lehet, csak megakadályozni és később erre nem lesz lehetőség.
    
A politikus szerint, gazdasági eredményeinket sem leszünk képesek megtartani, ha nem tudjuk az ország biztonságát garantálni és kultúránkat megőrizni.
    
„Németországban a magyar költségvetésnek megfelelő összeget fordítanak a bevándorlás kezelésére” – mondta az államtitkár, majd hozzátette, ha a források jelentős részét nálunk is a bevándorlásra kell költeni, nem tudjuk folytatni azt a gazdaságpolitikát, melynek következtében az ország gazdasági növekedése 4,2 százalék.
    
Tuzson Bence kiemelte, hogy csökken a költségvetési hiány és az államadósság, Magyarország „szinte önerejéből” produkált gazdasági növekedést.
    
Összegzésében az elért eredmények közé sorolta a nyugdíjak emelkedését, a nyugdíjprémium kifizetését, a minimálbér 88 százalékos emelkedését, valamint a szakemberek minimálbérének megduplázódását.

(MTI)