Szél Bernadett Facebook-oldalán fakadt ki Szijjártó Péter külügyminiszter nyilatkozata kapcsán.

„Elég a rébuszokban beszélésből! Hogy képzeli a külügyminiszter, hogy ezzel a szöveggel rázza le magáról a jogos kérdéseket? Haladéktalanul kezdeményeztem, hogy a Nemzetbiztonsági bizottság kapjon alapos tájékoztatást a mai Orbán-Putyin találkozó minden kérdéséről. Majd bezárom az ajtót, nehogy kirohanjon a Fidesz az ülésről ez lesz csak az igazán zárt ülés!” – háborgott az LMP társelnöke Facebook-oldalán.

Szél Bernadett a következő hír miatt ragadtatta így el magát:

Januárban kezdődhet az építkezés Pakson              

A jövő év legelején, januárban megindul az építkezés Pakson, a Paks II. atomerőmű építését „nem állíthatja meg most már semmi” – jelentette ki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hétfőn újságíróknak Budapesten, miután Orbán Viktor miniszterelnök tárgyalt a cselgáncs világbajnokság kezdetére a fővárosba látogató Vlagyimir Putyin orosz elnökkel.

Szijjártó Péter a megbeszélésről elmondta: új döntéseket nem hoztak, a korábban meghozott megállapodások végrehajtását tekintették át. Úgy látják, hogy „a korábban meghozott közös döntések gyümölcsei kezdenek beérni”, pozitív eredményei, hatásai kezdenek látszani.

A miniszter kifejtette, hogy az orosz elnök és a magyar miniszterelnök találkozóján is megerősítették, ami vasárnap hangzott el Süli János tárca nélküli miniszter és az orosz Roszatom cég elnökének tárgyalásán, hogy az EU-s eljárások elhúzódása miatti 22 hónapos csúszás után a jövő év legelején, januárban megindul az építkezési folyamat Pakson. A beruházás teljes összege 12 milliárd dollár, és hétfőn is megerősítették, hogy ebből 5 milliárd dollár értékű munkát magyar vállalatok végezhetnek el, tehát a 40 százalékos arányhoz tartja magát az orosz fél – hangsúlyozta.

MTI

demokrata.hu