Hirdetés

Szentkirályi Alexandra egy az erre az alkalomra készített plakáttal szemléltetve mutatta be, hogy – jelenlegi számításaik szerint – mintegy 842 millió forint azon, Gyurcsány Ferenchez, illetve a DK-hoz ezer szállal kötődő embereknek a bére, akik fizetésüket fővárosi cégektől, vagyonkezelőktől, felügyelő bizottságoktól vagy magától a Fővárosi Önkormányzattól kapják.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje szerint ezt a Gyurcsány-számlát a budapestiek fizetik meg és nem lehet tudni, hogy ezeken felül vannak-e még további összegek, illetve ebben a 2023-ban, Karácsony Gergely által tanácsnokoknak kifizetett 406 millió forint még nincs is benne.

„Ezek a számok eléggé beszédesek annak szemléltetésére, hogy mi folyik ma a Városházán” – hangoztatta. Szentkirályi Alexandra azt mondta, hogy számítások szerint ez a közel egymilliárdos összeg, melyet a Fővárosi Önkormányzat Gyurcsány-káderekre költ, egyharmada az egy év alatt útfelújításokra költött összegnek, illetve a fele annak, amelyet elvontak a budapesti köztisztasági cégtől, valamint négyszerese az állategészségügyre fordított kiadásoknak.

A kormánypárti politikus szerint Karácsony Gergelyéknek ezek a kérdések sokadrangúak ahhoz képest, hogy Gyurcsány Ferenc embereit a megfelelő zsoldban tartsák.

„Azt is mondhatnánk, hogy 2019-ben megalakult a harmadik Gyurcsány-kormány Budapesten, Karácsonnyal a kirakatban, Gyurcsányékkal pedig a kasszában”

– fogalmazott, hozzátéve, hogy Gyurcsány Ferenc egykori minisztereit, államtitkárait, kabinetfőnököket, sőt még korábbi testőrét is egy-egy zsíros fővárosi pozícióból fizetik.

Korábban írtuk

Szentkirályi Alexandra szerint ennek fényében különösen érdekes Karácsony Gergely „Jövőt adunk Budapestnek” szlogenje, hiszen – mondta – eközben a múlt emblematikus embereit és magát Gyurcsány Ferencet is ő fizeti és tartja hatalomban.

A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelöltje azt hangoztatta, hogy Budapest ennél többet érdemel és – mint fogalmazott – „június 9-én azért kell leváltani Karácsonyékat, hogy ezt a dohos-poros Gyurcsány-féle múltat végleg nyugdíjazzuk, annak érdekében, hogy a budapestiek pénzét ne Gyurcsányékra, hanem a fővárosiak által fontosnak tartott célokra lehessen fordítani”.