Hirdetés

Mit üzenne a választóknak, miért szavazzanak önre és a Fidesz–KDNP listájára?
Karácsony Gergely egyszer már megkapta a bizalmat a budapestiektől, de ezzel visszaélt, becsapta a választóit. Éppen ezért itt az ideje annak, hogy lecseréljük a régi, Gyurcsány Ferenc által feltett lemezt, és kidobjuk a szemétbe, ahova való. Ehhez le kell váltani Karácsony Gergelyt! Szerénységgel, de kellő önbizalommal kell nekifutni ennek a választásnak. A mi politikai közösségünk a legerősebb és legnagyobb, nemcsak Magyarországon, hanem itt, Budapesten is. Ha ez a politikai közösség egy irányba szavaz, akkor teljesen reális a lehetőség, hogy Karácsony Gergelyéket végre elküldjük. Viszont ahhoz, hogy ez a változás megtörténjen Budapesten, mindenkire szükség van. Mindenkit arra biztatok, hogy június 9-én menjen el szavazni, mert fejben nem lehet leváltani Karácsony Gergelyt. Egyetlen erőteljes fegyver van a kezünkben, ez pedig az a toll, amellyel a jó helyre húzhatjuk az X-et. Bízom benne, hogy az a Gyurcsány-mentes, közlekedhető, tiszta, rendezett város, amelyet én a budapestieknek ígérek, lesz annyira vonzó ajánlat, hogy Gyurcsány helytartója helyett rám bízzák a főváros vezetését.

A kampány során végigjárta az összes kerületet, és rengeteg emberrel találkozott. Milyen tapasztalatokkal gazdagodott?
Elégedetlenséget, az átvertség érzését és csalódottságot éreztem az emberekben, akiknek fűt-fát ígértek, ehhez képest pedig csak Gyurcsány Ferencet kapták a nyakukba. A budapestiek úgy érzik, hogy a budapesti politika nem róluk szól, hanem Gál J. Zoltánokról, Draskovicsokról és Mártha Imrékről. Azt szeretném, hogyha a budapesti politika újra a budapestiekről szólna. Rengeteg biztatást kaptam az elmúlt hónapokban, ami elképesztően jólesett. A budapestiek joggal várják, hogy valaki tényleg az ő érdekeiket képviselje. Ha kellő támogatottságom lesz, akkor az üres ígéretek helyett a tettek fogják átvenni a szerepet Budapesten is.

Miket mondtak a leggyakrabban azok a választók, akikkel a kerületjárások során találkozott? Milyen problémákra hívták fel a legtöbbször a figyelmét?
Egybehangzó a budapestieket zavaró problémacsokor. Rengetegen panaszolták a közlekedési káoszt, a nem akadálymentesített csomópontokat, a folyamatosan romló levegőminőséget és köztisztaságot is. Ráadásul Karácsonyék nem állnak le, további átgondolatlan tervekkel állnak elő, amikkel súlyosbítanák a helyzetet. Végleg lezárnák a rakpartot az autósok elől, kitiltanák a tíz évnél idősebb autókat a fővárosból. Ezektől a tervektől joggal félnek a budapestiek. Emellett sokan említették az utak folyamatosan romló állapotát, ami annak a következménye, hogy Karácsony Gergely a tizedére csökkentette az útfelújításra felhasználható források keretét. Hangsúlyos a hajléktalanság kérdése is, ami az elmúlt években szintén megoldatlan maradt, ez pedig se a budapestieknek, se a hajléktalan embereknek nem jó.

Nemrég megjelent a Medián közvélemény-kutatása, amely szerint a Fidesz–KDNP-nek lesz a legnagyobb frakciója a választások után a Fővárosi Közgyűlésben. Ezt mennyire tartja reálisnak?
Ez egy lehetőség, ami akkor válik realitássá, ha mindenki elmegy, és a Fidesz–KDNP-listára szavaz. Arra készülök, hogy többséget tudok teremteni a Fővárosi Közgyűlésben annak érdekében, hogy a leggyorsabban, a leghatékonyabban lehessen az elmúlt évek semmittevését helyretenni. A budapestieknek a fővárosi lista esetében is jól kell hogy fogjon a tolluk, mert ez jelenti a garanciát arra, hogy rendbe tudjuk tenni ezt a várost. Azon dolgozom, hogy a közgyűlésben és lehetőleg minél több kerületben is jobboldali többséget tudjunk teremteni a Fidesszel.

Tervezi folytatni a kerületjárást a választások után is?
Mindenképpen, hiszen én a kerületekre szövetségesként tekintek. Rá­adásul az új választási rendszer miatt a kerületek távolabb kerülhetnek a Fővárosi Közgyűléstől, így szükség lesz a kerületi ügyek hatékony becsatornázására. Több helyen elmondták nekem, hogy én a kampány alatt többször látogattam el hozzájuk, mint Karácsony Gergely a teljes ötéves ciklusa alatt. Ez lesújtó és szomorú képet fest a főpolgármesterről.


Milyen kapcsolatot tervez kialakítani a kerületek polgármestereivel a választások után?
A főpolgármesternek természetes szövetségesként kell tekintenie a polgármesterekre. Ez a lehetőség most nincs kihasználva. Arra készülök, hogy jó partnerségen alapuló munkát tudok majd kialakítani a kerületekkel pártállástól függetlenül, hiszen én minden budapestinek szeretnék a főpolgármestere lenni. Készen állok mindenkivel együtt dolgozni, aki a budapestiekért hajlandó együttműködni.

Ma ez a kapcsolat nincs meg?
Budapesten kétszintű közigazgatási rendszer van, tehát nem tudunk Budapestről a kerületek nélkül beszélni. Hatalmas problémát okoz, hogy a főpolgármester bünteti a jobboldali, illetve a független vezetésű kerületeket, és a mi kutyánk kölyke alapon osztogatja a forrásokat. Ez azt jelenti, hogy a főpolgármester számára kedves vezetésű kerületekben volt útfelújítás, miközben voltak olyan kormánypárti kerületek, ahol egy kilométer utat sem újított fel a főváros. Ez elfogadhatatlan, a főpolgármester minden budapestiért felelősséggel tartozik. Ezért mondom azt, hogy amíg Gyurcsány szellemét nem távolítjuk el Karácsony Gergely mögül, addig azokba a kerületekbe fogják csatornázni a forrásokat, ahol Gyurcsány emberei vannak hatalmon.

A teljes interjú IDE kattintva tekinthető meg a Magyar Nemzet honlapján.

Korábban írtuk