Hirdetés

Szentkirályi Alexandra a posztban azt írta, hogy a főpolgármester személyesen fogadtatta el a baloldali irányítású Fővárosi Közgyűléssel a rakpart lezárásának tervét.

„Ezzel az utolsó szöget is bevernék a fővárosi közlekedés koporsójába”

– vélekedett. A Fidesz-KDNP főpolgármester-jelölte úgy látja, hogy a rakpart lezárása Karácsony Gergely személyes őrülete. Emlékeztetett rá, hogy korábban a Magyar Autóklub (MAK) és a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) felmérései is azt az eredményt mutatták, hogy a budapestiek nem akarják a lezárást. Ez Karácsonyt egyáltalán nem érdekli – jegyezte meg.

Korábban írtuk

Hozzátette, hogy a főpolgármester nem is csak a rakpart kis szakaszát zárná le, hanem a Szabadság hídtól a Lánchídig terjedő szakaszt.

„A Karácsony által okozott közlekedési káosz mára a főváros gazdasági növekedésének gátjává vált”

– írta a posztban. Úgy fogalmazott, hogy a főpolgármester abba nem gondol bele, hogy a lisztnek el kell jutnia a pékségbe, a péknek a kemence mellé, a kenyérnek a polcokra, a vásárlóknak a boltokba.

Kitért arra is, hogy ha lezárják a rakpartot, akkor az óránként ott közlekedő 2400 gépkocsi a kisebb utakon torlódik majd, további légszennyezést, dugót, káoszt okozva. „Mi a megoldásuk erre? Tiltás, lezárás, drágítás és még több káosz” – tette hozzá. „Elég volt” – fogalmazott Szentkirályi Alexandra.