Hirdetés

Elfogadhatatlannak tartjuk és a leghatározottabban elutasítjuk, hogy a Ryanair az extraprofit-különadóját visszamenőlegesen is át akarja hárítani az utasaira. A kormány elvárja, hogy az extraprofit-különadókat minden vállalat maga fizesse meg, azt ne terhelje tovább a lakosságra, a háború árát ugyanis nem a magyar családoknak kell megfizetniük – jelentette ki Szentkirályi Alexandra.

A mi politikánk középpontjában a magyar családok állnak, és mindenkitől elvárjuk a tisztességes és jogkövető magatartást – hangsúlyozta.

Fogyasztóvédelmi eljárás indult a légitársasággal szemben

A kormány fogyasztóvédelmi eljárást indított a légitársasággal szemben, de ezentúl több mint 150 olyan ügy van, amelyet fogyasztói bejelentés alapján vizsgáltak meg többségében járattörléssel, nem megfelelő tájékoztatással, poggyászkezeléssel és az utasokkal való kommunikációval kapcsolatban – ismertette Kupeczki Nóra.

A fogyasztóvédelemért felelős helyettes államtitkár hozzátette: a rendkívüli ellenőrzés egyelőre csak a Ryanairt érinti, de a kormány folyamatosan figyeli az egyes vállalatokat.

Bírságot szabhatnak ki

A Kormányhivatal, a magyar állampolgárok védelmében, június 10-én azonnali fogyasztóvédelmi eljárást indított a Ryanair légitársasággal szemben, amiért az utasokra hárítja át az extraprofit adót – közölte Sára Botond.

A kormánymegbízott úgy folytatta, vizsgálják többek között azt is, hogy a cég folytatott-e tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot, és megtévesztette-e az utasokat.

„Amennyiben bebizonyosodik a jogsértés, akkor a Kormányhivatal fogyasztóvédelmi bírságot fog kiszabni” – emelte ki.

Korábban írtuk